Timo kirjoitti Seiskan blogissaan 14.12.2009 yöllisistä päällekarkauksista, ilmeisestikin tämän uutisen innoittamana. Sanomattakin on selvää, että vain armeijassa oppii puolustamaan itseään. Sanoo entinen majuri, joka itse kertoo nopeiden jalkojen auttavan.

RYÖSTÖ ÖISELLÄ KADULLA

Päivän kolumni: Päällekarkaamiset ja ryöstöt eivät ole mitään naurun asiota. Eivät meillä eivätkä muualla. Sitli oman järjen runsas käyttö ja nopeat jalat auttavat asiassa. Harkintakykyä tukee kummasti promille-rajan pitäminen nollassa, varsinkin jos turvahenkilöstä ei ole saattamassa.

Siksi tuntuu hieman oudolta, että vuosikymmeniä maailman metropoleissa työskennellyt suomalaiskapellimestari lähtee köpöttelemään ravintolasta kertomansa mukaan omin päin ja jaloin ja vielä yksikseen yön selkään. Tietäen kapellimestareiden palkkiotason oman limousiin tilaaminen olisi ollut taastusti kannattavampaa. Mitähän tarinasta oikein vielä puuttuu?

Esa-Pekka Salonen kuului aikanaan siihen korkeataiteellisten taiteilijanuorukaisten joukkoon, joka päätti jättää heikkoihin hermoihinsa yms. vedoten asevelvollisuutensa suorittamatta. Nyt ei sitten ollut edes alkeellisimpia kykyjä puolustaa itsenään.

Yli sadassa maassa työtä tehneenä tiedän, että virkeä järjen käyttö ja nopeat jalat auttavat yllättävässäkin tilanteessa oli sitten sota- tai rauhatila. Yölliset kujat eivät ole turvallisia missään päin maailmassa oli asia mikä hyvänsä.