Kyllä Timbeli tietää! Tällä kertaa futiksen MM-kisoista ...

taitotasoni muistaen, leikkimielisestä pihapelaamisesta

Epäilenpä, että Timo T.A. "Minä osaan kaiken" Mikkonen varmaan taklaa omat kakaransakin siellä leikkimielisissä pihapeleissä. Jos taas kyse on aikuisten pihapeleistä, niin en hirveä edes ajatella minkälaista nilkoillepotkimista siellä harrastetaan. Peleissä ei hävitä prkl.

Eurooppalainen, etenkin italialaistyyppinen 0-0 tai 1-0 -pelityyli vei valitettavasti voiton railakkaamasta 4-0, 5-3 -pelityylistä.

Tuo ei ole pelityyli vaan tuloshakuisuutta. Sanalla pelityyli löytyi Googella yhtä sun toista sanallista kuvausta:

  • Monia ihastutti Pohjois-Korean herrasmiesmäinen pelityyli, johon eivät likaiset temput ja filmaaminen kuulu lainkaan.
  • Brasilialaiselle pelityylille on tyypillistä tekninen taitavuus, rytmikkyys ja luovuus.
  • Hollannin hyökkääjä Arjen Robben ei välitä joukkueensa pelityylistä, kunhan sillä vain voitetaan maailmanmestaruus Etelä-Afrikassa.
  • Italian filmaava ja yltiöpuolustava pelityyli on kyllä tylsää katsottavaa.

Nahkakuulan taitajia vielä on. Ei aivan Pelen tai Maradonan veroisia velhoja, mutta alullaan kuitenkin. ...  Poissa olivat todelliset pallovirtuoosit ja -taitelijat.

Uskomatonta kyllä, myös jalkapallo lajina kehittyy. Pelaajat ovat ammattimaisempia, joukkueiden materiaali tasaisempaa ja taktinen näkemyskin on jotain ihan muuta kuin silloin wanhoina hyvinä aikoina. Tällöin myös yksittäisten pelaajien on vaikeampi päästä esille kuin silloin joskus. Esim. Pelé ei välttämättä enää pärjäisi modernissa jalkapallossa edes nuoruutensa kunnossa. Onkin spekuloitu, miksi Pelé jatkuvasti arvostelee nuoremman polven pelaajia, etenkin eteläamerikkalaisia - onko kyse siitä pelosta, että joku joskus ylittäisi hänen saavutuksensa?

Pelistä tuli Etelä-Afrikassa lopulta yhä enemmän pelkkää hikistä nysveröintiä ja jaloille potkimista.

Nysveröintiä on korkeintaan Timo T.A.:n housuissa, ei missään muualla. Päättyneissä kisoissa oli pirun monta todella viihdyttävää peliä, ja yllätyksiä sateli jo alkusarjassa. Mutta tottakai kaikki on nysveröintiä, kun on joskus 60-luvulla nähnyt miten joku taidoiltaan ylivertainen pelaaja on paukutellut maaliverkkoja tötterölle tämän tästä. Ihan katsomatta siihen, että siihen aikaan ammattilaisuus ei merkinnyt ihan samaa kuin tänä päivänä.

Edit. Täällä ihan OIKEA futisasiantuntija kertoo, miten joukkueen pelityyli muodostuu: http://www.veikkausliiga.com/News.aspx?id=39784