Joulun kiihkeää (?) odotusta helpottamaan (?) Kuolleissa kommenteissa on tänä vuonna ihan ikioma (enemmän tai vähemmän mikkosmainen) joulukalenteri! Ensimmäisen luukun takaa löytyy toiveuusintana Nina Mikkosen Suorat sanat -blogin kirjoitus Ajatuksia ylöspäin, joka julkaistiin Ilta=Sanomissa 1.12.2009. Annetaanpa siis Ninalle puheenvuoro:

Ajatuksia ylöspäin

Joskus kannattaa toistaa itseään. Tulkoon se tehdyksi nyt. Uuden kirkkovuoden aluksi siis ajatuksia ylöspäin viiden vuoden takaa. Esirukoukseni Myrskylän kirkossa 28.11.2004. Sanasta sanaan …

"Hyvä Jumala, tänään, ensimmäisenä Adventtina, vahvista sielussamme Joulun todellinen sanoma,
ei vain joulukuuksi vaan vuoden jokaiseksi päiväksi..

Anna meille voimia taistella itsekkyyttämme vastaan. Saata meidät ymmärtämään se, että niin kuin jaamme aikamme, niin myös jaamme sydämemme.

Opeta meidät kiittämään. Siksi siunaa koko tammenlehväsukupolvea, niitä urheita miehiä ja naisia, jotka takasivat taistellen ja omalla epäitsekkyydellään sen, että meillä on nyt vaurautta, vaikka muille jakaa.

Siunaa ja varjele erikoisesti niitä, jotka edestämme, virassaan ja valansa mukaan, vartioivat ja ylläpitävät sekä sisäistä että ulkoista turvallisuuttamme.

Anna ymmärrystä niille, jotka olemme itse valinneet päättäjiksi. Anna heille viisautta rahdun verran enemmän kuin mihin me itse keskimäärin pystymme.

Kiitos vielä kerran siitä, että annoit meille ainokaisen poikasi, jottei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Amen.”

Hyvää alkavaa joulukuuta ja Kristuksen syntymäjuhlan odotusta kaikille lukjoille.