Koska olen aikaisin perjantaiaamulla lähdössä muutamaksi päiväksi reissuun, kirjoitan tätä torstaina 17.6.2010 klo 18:54. Kokeilen samalla, miten toimii Vuodatuksen ominaisuus, jolla julkaisuajankohdan pystyy määrittämään etukäteen. Tämän kirjoituksen pitäisi ilmestyä näkyviin 18.6.2010 klo 08:45, jolloin olen siirtymässä mukavasti joukkoliikenteen välityksellä Itä-Uudellemaalle - ilman internet-yhteyttä. Palaan linjoille ennen juhannusta.

En tiedä, mistä aiheesta Nais-Mikkonen aikoo tällä kertaa avautua, mutta otsikkoa ei tarvinnut kauaa miettiä. Tuli Mies-Mikkosen uusimmasta ihan kuin itsestään mieleen edesmenneen Jamppa Tuomisen biisi Kuumat kyyneleet. Lähinnä tietysti biisin nimen takia, mutta myös siksi, että entinen työkaverini lauloi tuota sanoilla "katkerat kyyneleet". Ja katkeruushan se on näköjään Pilvilinnan mediahuoneen päägeneraattori. En mä oikeasti enää edes ihmettele, mutta ihmettelenpä näön vuoksi kuitenkin.

Vielä George Bush nuoremman aikana oli maailmankaikkeuden suurin pahe, kun USA yritti viedä demokratiaa milloin mihinkin itään. Tarpeettoman kansanvallan levityksestä tuli vain verta, hikeä ja kyyneleiltä.

Mulla kun on vähän sellainen kutina, että se "kansanvallan levitys" on koskenut lähinnä maita, joissa USA:lla on ollut omia etujaan ajettavanaan. Olen joskus ihmetellyt myös YK:n operaatioita. Miksei rauhaanpakottamista ole aikoinaan käytetty esim. Pohjois-Irlannissa tai Baskimaalla? No ku. Sisäinen asia.

Suomalaisille poliitikoille on jotenkin Kylmän sodan jälkeen juuttunut sinibaretti päähän kaulaa myöten. Olihan se tietysti uljasta olla nappaskengissä mittamiehenä suurvaltojen kaksipuolisissa kovapanosammunnoissa. Totta on, että toiminnasta oli kansallistakin etua. Ei välttämättä todellista hyötyä, mutta saihan siitä kokemusta, päivärahaa ja kunnon auton.

Kuinkahan moni suomalainen poliitikko on toiminut rauhanturvatehtävissä ja sitä kautta ylipäätään saanut sinibaretin päähänsä? Kaiken kaikkiaan aika törkeä loukkaus niitä miehiä ja naisia kohtaan, jotka etenkin nykypäivänä joutuvat tehtävissään ihan oikeasti vaarallisiin tilanteisiin.

Autoa ei muuten noin vain tuoda, vaan: "Suomalainen rauhanturvaaja voi halutessaan tuoda paluun yhteydessä autonsa muuttoautona. Tämä edellyttää vuoden palvelusaikaa, ja auton pitää olla toimialueella puoli vuotta. Kaikissa operaatioissa ei autoa voi tuoda, esim. Afganistanissa se ei ole mahdollista."  (Lähde: Rauhanturvaajaliitto) Onko Timpsukalta evätty omasta autosta dieseltarra, vai mikä tässäkin niin kovasti nyppii?

Onko kysymys Tarja Halosen tavoitteesta jatkaa YK:n pääsihteerinä vai mistä?

En tiennytkään, että Tarja Halonen on YK:n pääsihteeri. Pitäisi varmaan perehtyä kansainväliseen politiikkaan yhtä syvästi kuin Timo I Suuri.

Afirkkaan tai Aasiaan

Oho, puolet oikein.